DC HUB

Páči, nepáči, prípadne by ste chceli niečo zmeniť na internete od RUPKKI? Skúsenosti z iných sietí...

Moderator: drysoft

DC HUB

Postby Jozo » Fri Nov 23, 2007 9:03 pm

Informacie o moznosti pristupu na DC HUB. Zaroven tieto ulice maju 100 Mbps siet a zaroven aj max moznu rychlost internetu 100 Mbps. Na Sidl. Zapad je chrbticova siet na 1 Gbps technologii.

Viac od DC najdete na http://10.203.200.1/ > Sekcia DC HUB....

Dáta stiahnuté z DC HUBu RUPKKI sa nezaratávaju do FUP, takže môžete veselo tahat Wink

DC je pristupne pre cele sidlisko Zapad1, Mier - Tr.1 maja 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,29,31,33,35,37,39,41,43,53,55,57,59,61,63 Trieda 1 maja 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26, Komenskeho 1,3,5,7 Strurovo nabrezie 4,5,6,7,12,13,14 Matusku 2,4,6,8,10,12, Bezrucova 1,3,5,7, Wolkerova 9,11,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,33,35,39, Nejedleho 1,3, Jilemnického, 1,3,4,6,9,11,13,15,17,19,21, Krcmeryho 8/

Dna 22.11.2007 sme sa vnutornym peeringom spojili so sietou RSnet v Rimavskej Sobote, takze je nas na DC opat viac. Coskoro sa k nam prida aj popradsky Amitel. Peering je na urovni 100 Mbps medzi sietami.
Jozo
Site Admin

Postby Boris » Sun Dec 23, 2007 1:38 pm

Planujete v buducnosti, aby mohlo na dc++ z2 tahat od z1 a naopak ?
Boris

Re: DC HUB

Postby danko6 » Sun Feb 03, 2008 6:18 pm

Chcel by som sa opytat ci plánujete ak ano tak kedy spustit Dc ++ aj na sídlisku Tarca .
danko6

Re: DC HUB

Postby JancoSNV » Tue Feb 05, 2008 9:46 pm

danko6 wrote:Chcel by som sa opytat ci plánujete ak ano tak kedy spustit Dc ++ aj na sídlisku Tarca .

Pripájam sa k otázke :D Image

hmmmmnm
Last edited by JancoSNV on Wed Mar 26, 2008 5:12 pm, edited 1 time in total.
JancoSNV

Postby pista011 » Fri Feb 08, 2008 10:44 am

ja sa chcem opytat kedy ho spustite v smizanoch na stanicnej :D:.. lebo som pucul ze sa to malo robit uz minule leto... a myslim ze dc hub pre vesetkych uzivatelov ale aspon pre tie vecsie pripojky by ste mali uprednostnit pred IPTV pre zapadnarov lebo zapadnari maju vsetko a my nic !!;) ... a najhorsie na tom je ze za tu istu cenu
pista011

Postby zahri » Sat Feb 09, 2008 5:16 pm

tiez som sa kedysi zaujimal o to dc++ ale tak je to v podstate spojene s tym kedy pride optika.. konkretne teraz hovorim o tarci.. ked bude optika tak bude aj dc++.. optika vsak pride k nam asi az ako posledna.. prv budu vybaveny uzivatelia ktory su vo vacsom pocte lebo je samozrejmost ze ide o prachy a treba si udrziavat cim viac ludi.. co sa tyka iptv tak to je myslim napodobne.. rupkki zacina citit ze sa blizi konkurencia ktora moze vytlacit ich prachy do inych vreciek a tak treba prinasat co najviac moznosti.. rychlejsi internet za o nieco vacsie prachy.. s tym to je u bezneho pouzivatela bieda lebo nam beznym staci aj zakladna rychlost.. je smutne ze nefunguje rovnopravnost a teda ze sa nespravi najprv vsade jedna vec a potmo sa pustat do druhej veci.. pripadne ze sa nezamestna viac ludi aby sa to robilo sucasne.. ale beztak je najsmutnejsi fakt ze forum ktore maju na svojej stranke neprebehnu cele aspon raz za tyzden aby odpovedali minimalne na otazky ktore su kladene im a mozu zodpovedat len oni.. toto predsa nikto nevygoogli ze ci sa dockame aj my na tarci dc++, ako to bude s iptv atd atd.. ako si ja pamatam tak pri zaciatku fungovania firmy sa kazdy aj mensi vypadok vysvetloval.. teraz?? naco?? ved kazdy to prezije..ved to bolo menej nez 24 hodin.. neviem neviem.. patrilo by sa mysliet na vsetkych a nie len na tych ktory su istymi "dodavatelmi" zarobku.. sice aj zla reklama je reklama.. no vo vacsine pripadov skor poskodi menu firmy ako polepsi.. vstavame rupkaci.. skuste vas pristup nahodit ako ked ste este len zacinali.. a aby to nebolo anonymne.. tak sa pekne predstavim.. zahradnik m. som zvedavi kedy sa vam podari zodpovedat otazky a zareagovat na to co som napisal
zahri

Postby feky » Sat Feb 09, 2008 7:07 pm

zahri wrote:...

co tam take DC++ ... 5TB dat to jak nic :lol:

zahri ma samozrejme pravdu, neviem sice ako to bolo na zaciatkoch rupkki ale teraz to je dost biedne no, co sa teda tyka informovanosti popripade starostlivosti o informovanost a poradenstvo tak sa jedna o akusi lenivost alebo nepodstatny faktor firmy rupkki ... vid moju predoslu temu ... taktiez ine stranky ako taky intranet.rupkki.sk ( Aktualizované: 27.05.2007 (13:01) ), na ktorej polovica poloziek chyba, a ine veci ktore nebudem verejne spominat ...

samozrejme rupkki ma aj svoje klady, tu diskutovane DC, a internet, ktory je celkom rychly (teda v poslednych casoch nie ale ... )

mozno maju rupkkaci vela prace z opravovanim a nastavovanim, ale myslim si ze im chyba clovek ktory by sa staral o prezentativnu stranku firmy voci verejnosti ...
Image
Image
feky

Postby Matko » Sat Feb 09, 2008 10:40 pm

zahri, o com tocis? aky si ti bezny uzivatel ze mas za 357 rychlost okolo 2-5 mbits flat? sa spamataj sak na slovensku bezny uzivatel ma dslko za 800 korun alebo kolko a chodi mu to 1.5mbit abo mozno 2.5mbits s fupkom a tofupko sa pocita za 24hodin okrem vikendu a ked si cez vikend zapnes net nefupovany ta to ide ledva 1mbit

feky, musel som si dvakrat precitat co si napisal taze tebe ide 570KB cize 4.5mbits net a reklamujes ho??? ti drbe? to kelo filmy naraz kukas? pri tej rychlosti mozes kukat naraz tri filmy v realnom case, asi si chory

pista neviem de si pocul ze dakto bude tahat optiku do ciganskej osady? ta ked sa stazuje tarca ze comu nema optiku, ta dobre chapem, su na sidlisku optiku tam raz zrobja ale uprednostnit stanicnu ulicu dade v smizanoch pred iptv??? :twisted: to kolko ludi tam ma pocitac, 5?

rupki ma dakedy sere no na druhej strane keby som toto mal pocuvat, ta na ich mieste by som to dal slovanetu nech vam da 4mbits/1mbit, za 550 a potom by som sa smial jaki ste glupi boli
Matko

Postby Unknow » Sat Feb 09, 2008 11:03 pm

Matko wrote:...

hm no matko asi si nieco zle pochopil ... feky sa stazuje na ten pristup firmy k zakaznikom, ze su vypadky a zakaznik sa o nich nedozvie ... ano niektore sa nedaju predvydat, to chapem, ale niektore sa daju ale zakaznik sa o tom dozvie az ked je opat spusteny net ... a stazuje sa ze nemoze kukat filmy cez net :D on sa stazuje na nieco ine? len xce pocut preco to tak je ze sa spomaluje rychlost ked filmy stahuje a nie ich pozera, pozrie si ich az potom ked ich stiahne ... a ak isla rychlost taka a zrazu sa zmensi o desatnasobok ... teba by to nenahnevalo? nexcel by si vedet v com to viazne? ... xce len pocut pravdu ... lebo clovek je tvor zvedavy ... a ked bude vediet v com to je tak sa uz nebude na to pytat ked sa mu to opat stane ... ale vidim ze ty asi filmy sosas len z dc hubu ... ale sa nestaras ze niekto to musi stiahnut aj z netu ... a co ak to spomalenie nieje umyselne a niekde je chyba ktoru treba opravit ...
... a v smizanoch podla mna bude skor optika ako na tarci :D ja som skor za aby sa z1 prepojilo zo z2 ako keby mala tarca sa prepojit optikou, jednak je daleko a sak na tarci sami stary ludia byvaju ta naco im net hh :D
Last edited by Unknow on Sat Feb 09, 2008 11:06 pm, edited 1 time in total.
Unknow

Postby Kiwi » Sat Feb 09, 2008 11:05 pm

takze,

matkov prispevok ma celkom rozosmial a niektore veci je potrebne vysvetlit

co sa tyka informovanosti, uznavam, ze to nie je najlepsie, ale preferujem riesenie problemu pred vypisovanim vyhovoriek, tzn. ked mi zlyha HW, nebudem vysvetlovat na stranke (na ktoru je denne aj tak len asi 2000 klikov), ze co sa stalo, ale vsetky sily nasadim na vyriesenie problemu, lebo ja ako user by som preferoval ze net zacne ist o 10 minut skor, a dozviem sa o vypadku potom, ako to, ze dostanem super info, ze masina s nazvom XY umrela na chorobu Z, ale net mi pojde neskor, nehovoriac, ze obcas nie je stranka pre uzivatelov ktori su vypadkom postihnuti vobec dosiahnutelna, kedze su postihnuti vypadkom ktory nastal po trase k serverovni

intanet.rupkki.sk bolo jozove hobby a kedze aj on chodi do prace, proste na to nema cas alebo chut a moze sa prihlasit hocikto, aby to najako zmodernizoval, a ja a myslim aj jozo, budeme radi, ked tam budu najsuper info na svete, ale ako uz poznam miestnu komunitu, prihlasi sa jeden, ale nevie php ani nic

co sa tyka dc na roznych miestach, dc funguje na prekvapenie vsade, ale!!!

na dc masinu sa dostane kazdy, len nemozu vsetci tahat od vsetkych, pretoze niektore trasy nie su na optike, tzn. poskodil by sa net, kvoli stahovaniu hluposti, tzn. kedze napriklad zahradnik z agatovej, je v lanke 100mbits s agatovou 234, brezovou 1 a 2, 3456 (a mozno aj s inymi vchodmi, neviem presne) moze do bludu tahat od userov ktori na tejto lanke zdielaju, problem je, ze nikto na dc nepride, lebo kazdy by len tahal, ale nikto nenecha bezat komp, aby si niekto aj od neho stiahol lebo ...
to iste je so zapadom2, je tu viac ako 300 pripojok, ale na dc pridu 3ja ale nadavky do mailu dostavam asi od 10tich, ze aka strasna nespravodlivost sa im deje

co sa tyka toho, ze niekde nieco budujeme rychlejsie a niekde pomalsie, s prepacenim, su to moje prachy a ja rozhodnem, ze kde ich investujem a to, ze uprednostnim akciu, ktora zlepsi kvalitu netu pre 300 ludi, pred akciou ktora umozni 25-tim aby sa im zvysila rychlost z 5mbits na 100mbits, bude stale na mne, a ziadne sproste maily to nezmenia, skor naopak

a este co sa tyka reprezentativnosti atd, co spomina feky, dobre sa chvali samo, nemusime mat navonanu stranku ala poistovne, kde je vsetko krasne, len ..., pre nas je podstatne, ze je stale o nas zaujem, ze makame naplno a aj tak nestihame, ze ludia chcu nas net (a naladu nam nepokazi (no, pokazi, ale len na chvilu) ze nam zavola nejaky debil, nepredstavi sa, vynada slovnikom pohonica, a nakoniec zisti ze si vypol sietovku a podobne, kedze mu nesiel 10 minut, co sme nieco menili a stihol poklikat vsetky ikonky)
Kiwi

Postby zahri » Sun Feb 10, 2008 1:26 pm

kiwi> co sa tyka informovanosti o problemoch som mal na mysli to ze ked sa vyriesi problem tak si kliknem na stranku rupkki aby som sa dozvedel kde bola chyba aby som vedel co si mam o celej situacii mysliet.. tych 5 minut by sa po vyrieseni problemu dalo najst bez problemov a nehovor ze nie.. pisat v com je momentalne problem som nemal na mysli.. to sa patri napisat ked problem nie je u vas aby ste si chranili triko ked je chyba u toho kto dodava net vam..
dalej co sa tyka dc++ na tarci.. viem ze je bol problem so zahlcovanim netu a preto sa to na tarci odpojilo.. preto sa to mozno spojazdni ak sa sem dostane optika.. kedy to bude netusim.. asi ani ty.. no uvidime.. netankuje ma to tak ako kedysi kedze som kecal s kamaratom zo zapadu a dozvedel som sa o mentalite vacsiny ludi co tam zdielaju.. ze bud zdielaju blbosti ako napriklad cely win a podobne alebo len take veci co si vie kazdy splasit aj inde.. proste same stare veci atd. to je uz ale potom o ludoch ako aj to ze niekto len stiahne co chce a potom sa vypne.. poznam to z intraku ako to tam bezi a je to fakt o ludoch cize toto sa neporiesi nikdy..
to o tom ako si pisal ze niekde sa buduje rychlejsie inde pomalsie.. myslim ze som to aj pisal ze je to biznis a ty to robis pre prachy tak ako by to robil kazdy iny takze tu nemam co viac povedat k tomu..
a este posledny bod..reprezentativnost..stranka nemusi byt krasna farebna..staci byt prehladna a tak..no ta informovanost ohladom poruch nezaskodi/ako som spomenul/ po vyrieseni problemu..myslim ze nie som jediny co by to uvital..tak ako to bolo kedysi.. a este forum ktore tu mate.. minimalne forum internet by ste mali kontrolovat aspon raz denne pokial je to mozne.. lebo tam je pravdepodobne ze budu otazky na tvoju firmu.. a tie by sa patrilo zodpovedat..

matko> v prvom rade sa nauc slovencinu, v druhom rade sa nauc spravat.. no a teraz k veci.. bezny uzivatel si vybera cim lacnejsi net a s rychlostou jemu postacujucou na pozeranie mailov a hladanie informacii ktore ho zaujimaju pripadne na prehlad tlace..to ze si niekto vyberie dsl za 800,- je jeho "problem" a berie to preto ze o inom nevie alebo nema k dispozicii inu moznost.. je to ale na nom.. rychlost zavisi tiez od moznosti.. moznost stiahnutia dat ktora je na rupkki.. kedze mozem tahat tak taham.. keby som nemohol tak netaham.. je to jednoduche.. to ze pretaham limit nezavisi od toho ci som bezny alebo nejaky viac narocny uzivatel.. proste chcem mozem stiahnem.. keby som tu moznost nemal lebo by boli vacsie limity tak netaham.. takze neskac tu ze aky som ja uzivatel ked nie si v obraze.. a mojmu fotrikovi tiez netreba rychlost na to co on robi.. keby to teraz kleslo tak by to len padol luxus na ktory sme si zvykli.. ale hadat sa s niekym kvoli tomu pokym budem mat to zaco platim a mam v zmluve nie je dovod
zahri

Postby Jozo » Sun Feb 10, 2008 5:30 pm

cawte, no...

co sa tyka intranetu, hlavnym cielom bol navod na dc.... nejako nemam na to cas aktualozovat, kto ma zaujem, dam ftp login a heslo k adresaru a nech sa paci... ale server je moj, cize ak sa niekto najde, = tak ako kiwi bude mat hlavne slovo pri schvaleni projektu alebo riesenia, kedze je majitel rupkki, ja si beriem to druhe slovo... a fakt si myslim, ze ani jeden z vas to neurobi zadara... ak som sa nejako niekoho dotkol sorrac, ale uz viem aka je realita....

Ostatne veci co sa dc a pod tyka... bezi to na mojom serveri, dostane sa tam kazdy ale odkial sa da tahat to uz napisal kiwi, to uz neje moj priestor pre realizaciu...
Jozo
Site Admin

Dc ++

Postby danko6 » Sun Feb 10, 2008 6:37 pm

No musím v niečom suhlasit aj s Kiwim . Su to jeho peniaze a je na nom ako ich investuje . Toto treba respektovat a nie hned pisat blbe reci ktore aj tak nikam nevedu . Myslim si ze sa da o tom aj slusne porozpravat a nie hnet "štekat" . No obcas mam obcas pocit ze nejako vela ludi si tu mysli ze je tu majitelmi Rupkki . No na druhej strane je pravda to ze ak ma niekto pristup na Dc++ /Mier ,atd / tak by bolo "asi" spravne ak by to fungovalo aj na ostatnych sidliskach . No ako spominal Kiwi kazdy by chcel iba tahat a ked niekto "taha" od neho tak sa odpoji . Ale to je asi mentalitou naroda ako keby si niekto myslel ze mu niekto nieco berie . Je slusnostou ak vidim ze niekto odomna nieco stahuje pockat aspon kym dotaha ved je to velmi slusna rychlost a tych par minut nikoho nezabije .
Na zaver iba tolko ze som mal internet od viacerych spolocnosti ale s Rupkki som velmi spokojny . Co sa tyka informovanosti o vypadku internetu myslim ze robia co sa da . Funguje nahlasovanie poruch a v pripade potreby to pridu opravit . Vypadok internetu je normalna vec /ak vypadne kablovka nik Vam nevola/ a pochybuem ze v mega spolocnostiach ktore poskytuju internet /Orange,T-com,T-mobile/ Vam hned pri poruche niekto vola ze nepojde internet ./vlastna skusenost / .

A pokial ma niekto neprekonatelny problem je tu moznost najst si "lepsiu" spolocnost ktora poskytuje internet no pochybujem ze ju najdete hlavne v tejto cene .

Takze toto je moj pohlad na vec .
danko6

DC na Sturovom nabrezi 20

Postby lukpet » Tue Feb 12, 2008 7:56 pm

Dobry den

zaujimalo by ma kedy je mozne ocakavat funkcne DC na Sturovom nabrezi 20. Podarilo sa mi uspesne absolvovat vsetky nastavenia, ale ked si chcem od kohokolvek na hube stiahnut zoznam suborov, sice mi ho stiahne dole do zoznamu, velkost suboru je - 1B a stahovanie nejde.

Dakujem za Vas vzacny cas a odpoved a ostavam s pozdravom. Nemam v umysle sa nijako stazovat, staci ked dostanem aspon nejaky vyhladovy datum, aby som sa mohol konkretne na nieco tesit. Nerad totiz zijem v neistote, ako ked napisete na nejake Slovenske urady a cakate ci vam niekto vobec odpovie. Este raz dakujem.

Peter [/quote]
lukpet

optika v Smizanoch

Postby kaskader100 » Tue Feb 19, 2008 3:41 pm

no chcel by soms a vas spitat ze kedy bude optika v Smizanoch, DC++ je dobra vec a rad by som ju pouzival ale ako sami viete nemozem. ta k ak by ste vedeli asi priblizny datum tak by ste ho tu mohli napisat?
kaskader100

Next

Return to Internet